Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Etsi saatavuutta

 


Yksi tapa tarkastaa, onko tavaramerkki jo rekisteröity, on selvittää se viraston ilmaisista verkon hakutyökaluista: TMview, DesignView ja/tai eSearch plus.

EUIPO antaa samankaltaisuusraportin, jossa on koottuna luettelo tavaramerkeistä, jotka voivat vaikuttaa hakemukseesi. Aiemmat tavaramerkit voivat estää hakemuksesi hyväksymisen. Luettelossa otetaan huomioon sekä tavaramerkkien nimet että haetut tavarat ja palvelut.
Huomaa, että tämä luettelo ei ole tyhjentävä. Tavaramerkkisi voidaan kiistää myös siinä tapauksessa, että ei tule mitään tuloksia.
Lisäksi EUIPOn verkkotietokannoissa eSearch plus ja TMview käyttäjät voivat tehdä hakuja ilmaiseksi.

Kyllä, jos hakija on pyytänyt tätä hakulomakkeessaan. Kunkin EU-tavaramerkkiä koskevan hakemuksen ja EU:n nimeävän kansainvälisen rekisteröinnin osalta virasto laatii sitten Euroopan unionin tutkimuskertomuksen tutkimismenettelyn aikana. Siinä ilmoitetaan aiemmat samat tai samanlaiset EU-tavaramerkit ja EU-tavaramerkkihakemukset sekä EU:n nimeävät kansainväliset rekisteröinnit samoissa ja samanlaisissa tavara- ja palveluluokissa. Hakuun sisältyvät aiemmat tavaramerkit, joiden tavarat ja palvelut kuuluvat samaan luokkaan tai ristiriidassa oleviin luokkiin, jotka sisältävät tyypillisesti samanlaisia tavaroita ja palveluja.
Lisätietoja on osiossa rekisteröintiprosessi.

Ei. EUIPO ei tee hakuja yksittäisten pyyntöjen perusteella. Yksityiset yritykset, joilla ei ole kaupallista yhteyttä EUIPO:on, kuitenkin tekevät niitä.
Lisäksi kaikki käyttäjät voivat tehdä ilmaiseksi hakuja EUIPO:n verkkotietokannoissa eSearch plus ja DesignView .
EUIPO:n tietokannoista ja työkaluista on lisätietoa verkkosivuston osiossa Tietokannat.
Lisätietoja rekisteröityjen yhteisömallien rekisteröintiprosessista.

Kuviomerkkien, kolmiulotteisten merkkien tai sekä graafisia osia että kirjaimia ja/tai numeroita sisältävien merkkien kuvaosien osalta haku tehdään kansainvälisen luokituksen pohjalta, joka on vahvistettu Wienin sopimuksessa merkkien kuvaosien luokituksesta. (Lisätietoa on EUIPO:n Wienin luokituksen käsikirjassa). EUIPO käyttää Wienin kuvaosien luokituksesta mukautettua versiota, joka on sovitettu viraston erityistarpeisiin, jotta hakujen tekeminen olisi tehokasta.

Lisätietoa EUIPO:lle suoraan maksettavista maksuista.

EU:n tutkimuskertomukset sisältyvät hakemusmaksuun. Kansalliset tutkimuskertomukset ovat valinnaisia. Hakijan on pyydettävä molempia toimittaessaan EU-tavaramerkkihakemuksen tai EU:n nimeävän kansainvälisen rekisteröinnin osalta yhden kuukauden kuluessa siitä, kun asiakirjat on siirretty WIPO:lta EUIPO:lle. Kansalliset tutkimusraportit maksavat 12 euroa osallistuvaa virastoa kohti.
Tammikuun 1. päivästä 2014 lähtien tähän valinnaiseen hakujärjestelmään on osallistunut kuusi kansallista virastoa, jotka siis tekevät hakuja kansallisessa rekisterissään. Kyseiset maat ovat Tšekki, Tanska, Liettua, Unkari, Romania ja Slovakia. Kansallisista tutkimuskertomuksista tällä hetkellä maksettava kokonaismaksu on näin 72 euroa.

Tutkimuskertomuksista on lisätietoja: Ohjeet, Osa  B, Tutkinta, Osio 1, Menettelyt.

Haltijalle lähetetään seurantaa koskevia kirjeitä EU-tavaramerkeistä tai EU-tavaramerkkiä koskevista hakemuksista, jotka voisivat olla vastoin heidän etujaan. Aiemman merkin haltijalle lähetetty kirje on ainoastaan tiedottava, eikä sen pitäisi koskaan katsoa merkitsevän havaintoa siitä, että ristiriita on todella olemassa tai että tavaramerkit ja niihin liittyvät tavarat ja palvelut ovat todella samoja tai samanlaisia. Sellainen havainto voidaan tehdä ainoastaan EUIPO:n väitemenettelyä tai kumoamismenettelyä koskevan lopullisen päätöksen kautta.

Katso lisätietoja tästä asiasta: Ohjeet, Osa  B Tutkinta, Osio 1 Menettelyt.

EURid on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka Euroopan komissio on nimennyt hallinnoimaan .eu-verkkotunnusta. Se myös toimii aktiivisesti .eu-verkkotunnuksen haltijoiden oikeuksien suojaamiseksi petoksilta.
Uutisia .eu-verkkotunnuksista.

Tällä sivulla annetut kysymykset ja vastaukset on tarkoitettu vain tiedoksi. Ne eivät siis ole oikeudellisia viitteitä. Katso lisätietoja EU-tavaramerkkiä ja yhteisömallia koskevista asetuksista tai tavaramerkkiä/mallia koskevista ohjeista.

Lisätietoja siitä, miten EUIPO käsittelee henkilötietojasi, saat tietosuojalausekkeesta.
 

Sivu on päivitetty viimeksi 14-03-2019
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja
x