Siirry kotisivulle
EUIPO
Suojaa tavaramerkkisi ja mallisi Euroopan unionissa.

Suojaa henkinen omaisuutesi Euroopan unionissa

Menu

Muuntaminen

Muuntaminen on menettely, jota voi hakea Euroopan unionin tavaramerkille ja kansainväliselle rekisteröinnille.

Jos jonkin EU-tavaramerkin vaikutus lakkaa, sen voi muuntaa tietyissä jäsenvaltioissa voimassa olevaksi tavaramerkiksi. Muuntamisesta on hyötyä erityisesti EU-tavaramerkin yhtenäiseen luonteeseen liittyvissä mahdollisissa ongelmissa.

Jos Euroopan unionin tavaramerkkiin liittyy esimerkiksi rekisteröitävyysongelma ehdottomin perustein yhdessä maassa tai tietyissä maissa tai sellaisen väitteen vuoksi, joka perustuu vain yhdessä maassa tai tietyissä maissa pätevään aikaisempaan oikeuteen, EU-tavaramerkin hakija voi voi hakea EU-tavaramerkin muuntamista yksittäiseksi kansalliseksi tavaramerkkihakemukseksi maissa, joissa nämä perusteet eivät vaikuta.

Kansainväliset rekisteröinnit voi muuntaa EU:n jäsenvaltioiden kansallisiksi tavaramerkkihakemuksiksi ja Madridin sopimuksen tai Madridin pöytäkirjan mukaisiksi sopimuspuolten nimeämisiksi Maailman henkisen omaisuuden järjestössä (WIPO).

Lisätietoja saa tavaramerkkejä käsittelevistä ohjeista (Guidelines on trademarks and designs).

Sivu on päivitetty viimeksi 24-02-2018
Käytämme sivustollamme evästeitä sellaisten teknisten ominaisuuksien tukena, jotka parantavat käyttäjäkokemustasi. Käytämme myös analytiikkaa. Näpäytä saadaksesi lisätietoja