Μετάβαση στην αρχική σελίδα
EUIPO
Προστατεύστε τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματά σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προστατεύστε τη διανοητική σας ιδιοκτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Menu

Αξία

Δώστε στην επωνυμία σας την αξία που της αρμόζει

Η καταχώριση ενός σήματος αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την επένδυσή σας στην επωνυμία σας. Η αξία της επωνυμίας σας μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, ανάλογα με τις δυνάμεις της αγοράς και την επιτυχία της επιχείρησής σας και των προϊόντων της. Το σήμα σας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο λογιστικού ελέγχου. Η αξία του αποτελεί μέρος των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησής σας. Τα σήματα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο δικαιοχρησίας, να πωληθούν ή να χρησιμοποιηθούν ως εμπράγματη εγγύηση.

Μία από τις επωνυμίες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο σήμερα είναι η Apple. Η αύξηση της αξίας της συγκεκριμένης επωνυμίας οφείλεται στην ανάπτυξη και την προστασία της διανοητικής της ιδιοκτησίας: των σημάτων, των σχεδίων και υποδειγμάτων, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των ευρεσιτεχνιών.

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις αναπτύσσουν τη διανοητική ιδιοκτησία τους από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δεν χρειάζεται να είστε μεγάλη επιχείρηση για να καινοτομήσετε. Σημασία έχει να γνωρίζετε πώς να αναπτυχθείτε.

 

Ο κύκλος της επιτυχίας

Η επιτυχία φέρνει επιτυχία. Οι καινοτόμες επιχειρήσεις αναπτύσσουν χαρτοφυλάκια δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας προστατεύοντας έτσι και ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Τα επιτεύγματά τους και τα δικαιώματα που αυτά συνεπάγονται ωφελούν σημαντικά την κοινωνία.

 

Η διαχείριση της δημιουργικότητας είναι το κλειδί για την οικονομική αποτίμηση της καινοτομίας.

«Πολλοί άνθρωποι παραιτούνται από την προσπάθεια όταν αισθάνονται ότι όλα είναι εναντίον τους. Όμως, είναι ακριβώς τη στιγμή αυτή που πρέπει να επιμείνουν λίγο ακόμη. Μοιάζει με αγώνα δρόμου. Εκεί που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις άλλο, εάν επιμείνεις και ξεπεράσεις το φράγμα του πόνου, θα δεις το τέρμα και θα τα καταφέρεις. Συχνά, η λύση απέχει ελάχιστα.»

James Dyson, ιδρυτής της εταιρείας Dyson

Τελευταία ενημέρωση της σελίδας 22-09-2017
Στον δικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να υποστηρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, συλλέγουμε δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ