Μετάβαση στην αρχική σελίδα
EUIPO
Προστατεύστε τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματά σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Προστατεύστε τη διανοητική σας ιδιοκτησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Menu

Ειδήσεις

Μάρτιος 16, 2020 Σχετικά με το EUIPO

Ενημέρωση για τον COVID-19: εφαρμογή μέτρων μετά την κήρυξη «κατάστασης συναγερμού» στην Ισπανία


 

Στις 14 Μαρτίου, η ισπανική κυβέρνηση κήρυξε «κατάσταση συναγερμού» λόγω της εξάπλωσης του ιού COVID-19 σε ολόκληρη την Ισπανία. Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν με το Βασιλικό Διάταγμα 463/2020 είναι και ο περιορισμός της μετακίνησης, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες και οι κάτοικοι της Ισπανίας θα πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο σε πολύ ειδικές περιστάσεις, για παράδειγμα για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα.

Ως εκ τούτου, το σαββατοκύριακο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EUIPO ενέκρινε την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου αδιάλειπτης λειτουργίας της Υπηρεσίας, σύμφωνα με το οποίο από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου όλο το προσωπικό του EUIPO θα εργάζεται από το σπίτι. Αυτό γίνεται για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού, των ενδιαφερόμενων μερών και της ευρύτερης κοινότητας.

Έχουν υλοποιηθεί μέτρα για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των χρηστών. Στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες, η δραστηριότητα του EUIPO συνεχίζεται όπως συνήθως. Θα συνεχίζεται η παραλαβή, εξέταση και δημοσίευση αιτήσεων εμπορικών σημάτων και σχεδίων, ενώ η Υπηρεσία θα συνεχίσει να αποστέλλει κοινοποιήσεις και να ορίζει προθεσμίες. Τα ενημερωτικά δελτία θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται όπως συνήθως.

Έχει δημοσιευθεί απόφαση του Εκτελεστικού Διευθυντή, βάσει της οποίας παρατείνονται όλες οι χρονικές προθεσμίες έως την 1η Μαΐου 2020. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι προθεσμίες παρατείνονται έως τη Δευτέρα 4 Μαΐου, δεδομένου ότι η Παρασκευή 1η Μαΐου είναι αργία.

Το Κέντρο Πληροφοριών και η Δεύτερη Γραμμή θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για τη λήψη ερωτημάτων μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεσμευόμαστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους χρήστες μας αυτή την περίοδο, ενώ θα δημοσιεύουμε τακτικά ενημερώσεις στον ιστότοπό μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενημερώνουμε επίσης τους χρήστες μας ότι οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας. Δεν θα γίνονται δεκτοί επισκέπτες και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Υπηρεσία για τη συγκεκριμένη περίοδο αναβάλλονται.


 
Στον δικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να υποστηρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, συλλέγουμε δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ