Gå til hjemmesiden
EUIPO
Beskyt dine varemærker og design i Den Europæiske Union

Beskyt dine immaterielle rettigheder i Den Europæiske Union

IP Scan illustration lyspærer

 

IP Scan

Identificér din intellektuelle ejendom, og bliv klog på, hvordan du inkorporerer en IP-strategi i dine forretningsplaner.

Kun ved at beskytte din intellektuelle ejendom (IP) undgår du, at dine unikke ideer, produkter eller tjenesteydelser kopieres eller bruges uden tilladelse.

Med et IP Scan sættes du i direkte kontakt med en designeret IP-ekspert fra et nationalt IP-kontor, så I sammen kan gennemgå din forretningsmodel og dine produkter/tjenester/vækstplaner.

I fællesskab finder I ud af, hvilke immaterielle aktiver der bør beskyttes, og hvordan IP kan være med til at skabe vækst i din virksomhed. IP Scan er ikke en juridisk tjeneste, men en hjælp til dig til at registrere og udnytte IP til gavn for din virksomhed nu og i fremtiden.

IP Scan tilbydes i nedenstående EU-medlemsstater.

"Dette var godt og virkelig relevant for os. Det sparede mig tid, jeg fik eksperthjælp, og nu er varemærkerne vores. Det øger værdien af vores virksomhed."

- Laura Andelin, ONIT Sport (Finland)

IP Scan i grundtræk

Et IP Scan kan danne grundlaget for din virksomheds IP-strategi.

Beskyttet intellektuel ejendom dækker over forskellige registrerbare og ikke-registrerbare aktiver såsom varemærker, design og patenter. Registrerede immaterielle aktiver giver ikke kun juridisk beskyttelse. De giver dig også enerettigheder og konkurrencemæssige fordele på markedet.

Værdifuld IP kan skabe nye indtægtskilder såsom fra licens-, salgs- eller co-branding-aftaler. Når der skal sikres finansiering, er registreret IP et sikkert tegn på, at en virksomhed er stærk og levedygtig.

  • Evaluér din forretningsmodel med en IP-ekspert
  • Find ud af, hvad din virksomheds IP-aktiver faktisk består af, og hvordan du registrerer og administrerer dem
  • Identificér måder at beskytte din IP på, og hvad du skal gøre, hvis nogen krænker dine rettigheder
  • Lær, hvordan du forhindrer IP-konflikter med konkurrenter eller potentielle partnere
  • Udtænk en klar IP-strategi for din virksomhed – hvad og hvor du skal registrere, og hvordan du udnytter IP gennem licensering, partnerskaber, internationalisering osv.

Din virksomhed kan have ét eller flere immaterielle aktiver uden at være klar over det:

  1. Grundprincipperne: Din virksomheds navn og domænenavn
  2. Registrérbar IP: varemærker, patenter, design, brugsmønstre, ophavsrettigheder, plantesorter og geografiske betegnelser
  3. Ikke-registrérbar IP: forretningshemmeligheder og uregistrerede design
 

IP Scan-processen

Et IP Scan er vidtspændende og samarbejdsorienteret. Med hjælp fra IP-eksperter vil alle aspekter af din virksomheds IP blive gennemgået.

Alle immaterielle aktiver, som din virksomhed måtte have, evalueres under et IP Scan. Det er derfor vigtigt, at den IP-ekspert, der hjælper dig, får al den relevante information. Processen kræver, at din virksomhed afsætter den fornødne tid til at indsamle den nødvendige information, gennemfører interviewprocessen og samarbejder med IP-eksperten. Et IP Scan er inddelt i tre faser:

1. Forberedelse
Forberedelsesfasen, hvor din virksomhed skal udfylde et kort selvevalueringsspørgeskema. Dette gennemgås af IP-eksperten med henblik på at forstå din virksomheds tilgang til intellektuel ejendom.
2. Analyse
Analysefasen, hvor IP-eksperten gennem samtaler med dig vil udforske din forretningsmodel, vurdere din IP og fastlægge den mest hensigtsmæssige IP-strategi for din virksomhed.
3. Rapport
Rapportfasen, hvor IP-eksperten fremlægger resultaterne af analysen og fremsætter anbefalinger til, hvordan du bedst integrerer en IP-strategi i din virksomheds forretningsplan.

IP Scan-rapport

IP-ekspertens rapport indeholder de samlede resultater af første og anden fase og dækker fem hovedemner:

SMV'ens forretningsmodel og virksomhedsstrategi

Identifikation og analyse af eksisterende IP og IP-relevante aktiver

Brug af IP-søgninger

IP-styring og -strategi: Sådan forvalter du bedst dine IP-aktiver

Sammenfatning og strategianbefalinger

IP Scan dækkes af SMV-fonden

Få 90 % af omkostningerne til IP Scan refunderet gennem tilskud fra SMV-fonden.

Der er økonomisk hjælp at hente

SMV-fonden er en tilskudsordning, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i Den Europæiske Union (EU) med at afholde omkostninger til IP-registrering. SMV'er, der foretager et IP Scan, kan få 90 % af omkostningerne til tjenesten refunderet ved først at sikre sig et tilskud fra SMV-fonden fra EUIPO.

En enestående mulighed kun for SMV'er fra EU

For at kunne ansøge om tilskud skal din virksomhed være en SMV, der er etableret i Den Europæiske Union. Tjek EU's officielle definition af en SMV for at se, om din virksomhed er støtteberettiget.

 

Det kræver ikke en masse formularer eller papirarbejde at søge om tilskud fra SMV-fonden. Du skal bare have nogle grundlæggende informationer klar, såsom din virksomheds momscertifikat og bankkontooplysninger.

Første skridt er at ansøge SMV-fonden om at blive godkendt til et tilskud. Det er hurtigt at ansøge, og du hører fra os allerede efter et par dage.

Besøg SMV-fondens hjemmeside for at få mere at vide, og vælg dit land for nærmere enkeltheder. Der kan du også besøge vores FAQ, hvis du har spørgsmål, eller kontakte os direkte via vores onlinechat. Du kan også kontakte dit nationale IP-kontor via de ovenstående links.

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience, including for anonymized analytics. Find out more on how we use Cookies.