Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Подвеждащи фактури

Потребителите получават все по-голямо количество нежелана кореспонденция от дружества, които изискват плащане за услуги като публикуване, регистрация или вписване във фирмени каталози на марки и дизайни.

Избягвайте подвеждащи искания за плащане

Не плащайте, преди да сте проверили дали източникът е официален.

EUIPO не изпраща на потребителите фактури или писма с искания за директно плащане за услуги

В списъка по-долу можете да търсите дружества и регистри, срещу които са постъпили оплаквания от потребители за получаване на подвеждащи фактури (и копия на фактурите). Обърнете внимание, че тези услуги не са свързани с нито една официална услуга за регистрация на марка или дизайн, предоставяна от публични органи на Европейския съюз, напр. Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO).

Можете да прегледате списъка с фактурите по-долу или да търсите директно по име на подателя в полето за „Бързо търсене“.

Ако получите писмо или фактура, проверете внимателно какво ви се предлага и дали източникът е истински.

Ако имате и най-малки съмнения или откриете нови случаи, консултирайте се с правните си консултанти или се свържете с нас.

 
 
   

Търсене по подател

 
Дружество
На уебсайта ни се използват бисквитки за подсилване на технически характеристики, които увеличават удовлетвореността на потребителите. Освен това използваме механизми за анализ на данни. Кликнете тук за повече информация