Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Menu

Стойност

Създайте стойността на Вашия бранд

Регистрираната марка е начин да представите вложената в бранда инвестиция. Тази стойност може да се увеличава и да спада в зависимост от пазарните сили и от успеха на Вашата компания и нейните продукти. Вашата марка може да бъде обект на одит; нейната стойност е част от активите на компанията. Марките могат да бъдат лицензирани, продавани или развивани като допълнителна гаранция.

Един от най-ценните брандове в света днес е Apple. Той се е разраснал чрез защитата и развитието на интелектуалната му собственост: марки, дизайни, авторски права и патенти.

Успешните компании развиват своята интелектуална собственост още от първия си ден. Ако искате да внедрите иновациите си с успех, не е нужно компанията Ви да е голяма — просто трябва да знаете как да се разраствате.

 

Цикълът на успеха

Успехът носи успех. Иновативните компании създават портфолиа с права върху интелектуална собственост, които защитават и развиват тяхната конкурентоспособност. Постиженията им и тези права са от полза за обществото като цяло.

 

Управлението на креативността е ключът към осребряването на иновациите.

„Много хора се отказват, когато им изглежда, че светът е срещу тях, но точно това е моментът, когато трябва да се положат малко повече усилия. Ще използвам аналогията с надбягване. Струва ти се, че не можеш повече, но ако преодолееш прага на болката, виждаш финала и всичко е наред. Често решението е зад следващия ъгъл.“

Джеймс Дайсън, основател на компанията Dyson

Последна актуализация на страницата 22-09-2017
На уебсайта ни се използват бисквитки за подсилване на технически характеристики, които увеличават удовлетвореността на потребителите. Освен това използваме механизми за анализ на данни. Кликнете тук за повече информация