Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Menu

Как мога да заявя повече от 10 дизайна?

Ако подавате заявка за регистриран дизайн на Общността, струва си да знаете, че в една заявка можете да добавите повече от 10 дизайна с едни и същи основни данни.

Такива са дизайните за еднакъв тип продукти, които са изброени в един и същ клас от класификацията от Локарно, международната система за класифициране на промишлени дизайни.

Множествени заявки за дизайни можете да поискате в раздела „Информация за дизайна(ите)" от вашата заявка, като кликнете върху бутона „Нови".

Раздел 'Информация за дизайна(ите)'

Ще се отвори падащо поле със съдържание, в което можете да зададете повече от един дизайн. Кликнете върху „Да" и въведете броя на дизайните от 1 до 10. С оглед защитата и доброто функциониране системата няма да ви позволи да добавите повече от 10 дизайна наведнъж. За да добавите повече от 10 дизайна, трябва да повторите описаните по-долу стъпки.

След това трябва да изберете типа продукти, към които се отнасят вашите дизайни съгласно класификацията от Локарно. Не забравяйте, че всички дизайни, чиято закрила желаете да получите с една заявка, следва да принадлежат към един и същ клас от Локарно.

Вече можете да пристъпите към качване на изгледите. Имате ограничение от максимум седем изгледа на дизайн и три допълнителни незащитени изгледа. Кликнете върху „Браузване", изберете вашия файл и натиснете „Качване". Също така, можете да използвате функцията „плъзгане и пускане" за триизмерни динамични изгледи във всеки от следните формати: OBJ, STL и X3D. За информация относно приеманите видове файлове и максималния разрешен размер отидете на нашата страница за приложенията.

Изгледи за дизайн

След като сте качили 10 дизайна, кликнете върху бутона „Запазване" и отново кликнете върху бутона „Нови".

При кликване върху „Запазване" системата ви показва кратък преглед на всички дизайни и съответните изгледи, които сте качили. Можете да отваряте отделните записи в таблицата за повече подробности, както и за да ги редактирате или изтривате.

Раздел 'Информация за дизайна(ите)'

Можете да намерите още често задавани въпроси относно уеб страницата мрежата в нашия Център за помощ

Последна актуализация на страницата 24-02-2018
На уебсайта ни се използват бисквитки за подсилване на технически характеристики, които увеличават удовлетвореността на потребителите. Освен това използваме механизми за анализ на данни. Кликнете тук за повече информация