Към началната страница
EUIPO
Защита на вашите марки и дизайни в Европейския съюз

Защита на Вашата интелектуална собственост в Европейския съюз

Menu

Съобщения

В този раздел ще получавате служебни официални съобщения от EUIPO (ако при регистрирането си в User Area изберете опцията за получаване на съобщения).


В случай че при регистрацията не сте избрали опцията да получавате официални съобщения от EUIPO по електронен път, можете да го направите по всяко време в подраздела за опции в User Area.

Кликнете върху иконата с плика Икона Съобщения в подраздел „Съобщения“, която се намира на лявата странична лента.

В подраздела „Съобщения“ на User Area има четири полета:

 • Нови — тук пристигат новите съобщения.

 • За отговор — тук се съхраняват съобщенията за по-късно.

 • Изпратени — тук могат да се разглеждат изпратените съобщения.

 • Архив — тук се съхраняват съобщенията за бъдеща употреба.

Забележка: съобщенията, съхранявани в полетата „Архив“ и „Изпратени“, се изтриват автоматично след 30 дни. Ако желаете да ги разгледате след това, отидете на подробен преглед на файл в eSearch plus.


 • Полета за действия

  Отдолу е представен списък с полетата за действия и техните функции.

  Филтри
  Кликнете върху „Филтри“, за да се отвори падащо меню. Изберете филтрите, които желаете да приложите, или създайте нови. Ако желаете да премахнете филтър, кликнете върху иконата с кошчето Икона с кошче.

  Преместване
  Съобщенията могат да бъдат преместени в друго поле. Изберете съобщението, което желаете да преместите, кликнете върху бутона „Преместване“ и изберете „За отговор“ или „Архив“.

  Изпращане
  Можете да изпращате или препращате съобщения до избран получател (един по един). Кликнете върху карето за отметка отляво на реда в таблицата, след което кликнете върху „Изпращане“ и изберете от опциите „Собствен имейл адрес“ или „Друг имейл адрес“.

  При избор на „Собствен имейл адрес“ автоматично се попълва вашият имейл адрес.

  Въведете имейл адреса на получателя, когато избирате „Друг имейл адрес“.

  Изтегляне
  Кликнете върху бутона „Изтегляне“ и отбележете с отметка каретата, за да се генерира компресиран файл (във формат ZIP) на избраните съобщения.

 • Преглед и изтегляне на съобщения

  Можете да преглеждате и изтегляте съобщенията в изскачащ прозорец чрез тази икона Икона за изтегляне отдясно на реда в таблицата.

  Забележка: трябва да е инсталирано приложението Adobe Acrobat, за да преглеждате документа във формат PDF в изскачащия прозорец.

 • Преглед в eSearch plus

  Кликнете върху тази икона Икона за преглед до едно съобщение, за да се отвори eSearch plus в ново поле.

 • Следете съобщенията си

  За преглед на подробностите за действията, извършени в съобщенията, кликнете върху тази икона Икона за преглед.

 • Поле за бързо търсене

  За да извършите търсене в съобщенията си, кликнете върху лупата Икона за Търсене в полето за търсене в горния десен ъгъл. Ще се генерират резултати единствено за избраното поле (Нови, За отговор, Изпратени или Архив).

 • Отговор на съобщения

  Кликнете върху бутона „Отговор“ до съобщението Бутон За отговор. Ще бъдете пренасочени към подробния преглед на eSearch plus, където ще видите информацията за файла. Налични са различни опции за отговор. При избора на отговора ще се появи формуляр за съобщение. Когато отговорите, бутонът до съобщението в менюто „Съобщения“ ще стане зелен Бутон Отговорено.

  Забележка: бутонът „Отговор“ става зелен само след като отговорите на съобщение от страницата „Съобщения“ в User Area. Ако отговорите на съобщение извън User Area, бутонът ще остане оранжев.

Последна актуализация на страницата 24-02-2018
На уебсайта ни се използват бисквитки за подсилване на технически характеристики, които увеличават удовлетвореността на потребителите. Освен това използваме механизми за анализ на данни. Кликнете тук за повече информация